Prajitura cu stafide

de Tabita _ in Prajituri, 3 Noi 2013 | 11380 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 100 g stafide
  • 1 fiola esenta de vanilie1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu stafide:

Stafidele se pun in apa cu cateva picaturi esenta de rom minim 10 minute, apoi se scurg bine de apa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de vanilie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga uleiul ,faina amestecata cu praful de copt cernute si se amesteca pana rezulta o compozitie omogena. Se adauga si stafidele in compozitie. (Eu am pus si pe deasupra).

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170° pentru aproximativ 30-40 de minute. In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se face testul scobitorii. Scobitoarea trebuie sa ramana curata. Se pudreaza cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se lasa simpla sau se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe de padure si crema de oua